EFTERSKOLER MED ESPORT

Er dit barn interesseret i at starte på en efterskole med esport? Er du i tvivl om, hvilke muligheder der eksisterer i Danmark?
Så læs denne artikel om danske esport efterskoler, der enten tilbyder esport som linjefag eller valgfag.

Det er ved at være et udbredt fænomen, at danske unge tager et år på efterskole enten i slutningen af folkeskolen eller som supplement for 10. klasse. Måske er dit barn også interesseret i en efterskole med esport på programmet?

Heldigvis er det blevet så udbredt, at man i Danmark kan finde omkring 100 efterskoler, der på en eller anden form har esport på programmet.

banner_undervisning

Det seneste årti er esport for alvor vokset som hobby og som sport i Danmark. Esport har gjort sit indtog i den danske folkeånd, hvor snart de fleste på tværs af alle generationer har hørt om Astralis, Counter-Strike og computerspil som professionel sport.

Politikere har esport som sport og som branche på dagsorden, og medierne dækker i dag også historier og resultater om danske esportshold og -udøveres præstationer.

Det er derfor heller ikke overraskende, at flere skoletilbud, heriblandt efterskoler, højskoler og fritidsklubber, er begyndt at tilbyde esport som valgfag og sågar også som linjefag. Esport efterskoler er altså særdeles eftertragtede den dag i dag!

Er dit barn interesseret i at starte på en efterskole med esport på programmet, giver vi her et lille indblik i esportens verden, så du er klædt lidt bedre på til at guide dit barn mod et ophold på en dansk esport efterskole. 

Hvor og hvordan finder jeg efterskoler med esport?

Esportsverden er for mange forældre en ny og fremmed verden.
Men frygt ej! Vi har her samlet en række råd og guides til, hvordan du undersøger dit barns muligheder for at starte på en efterskole med esport som linjefag. 

Eksempler på danske efterskoler, der tilbyder esport som linjefag:
Oftest går man til esport eller på en esportslinje i en bestemt esportstitel. Det kan fx være titler som Fortnite, CS:GO, Valorant, League of Legends m.m.
Vi har herunder samlet fire eksempler på efterskoler med esport som linjefag i Jylland, på Fyn, Sjælland og øerne. Hold øje med, hvilke spil de tilbyder linjefag i.

Ølgod Efterskole i Midtjylland. Besøg deres hjemmeside her!

Tommerup Efterskole på Fyn. Besøg deres hjemmeside her!

Lundby Efterskole på Sjælland. Besøg deres hjemmeside her! 

Halstedhus Efterskole på Lolland. Besøg deres hjemmeside her! 


Danske hjemmesider med lister over efterskoler med esport:
En anden mulighed er at læse om efterskoler med esport på danske gaming- og esportshjemmesider.
Her vil du bl.a. kunne læse om efterskoler med esport hos Gaming Magasinet samt Dust2, Danmarks største hjemmeside for dansk CS:GO.

Læs mer om Gaming Magasinets udvalgte efterskoler med esport her!

Læs mere om Dust 2’s udvalgte efterskoler her!


Vil du vide mere?
Efterskole-info.dk har for udgivet en rapport om, hvordan esport vokser og boomer i Danmark. De har særligt fokus på efterskoler med esport som fag.
Udviklingen viser, at børns og unge medievaner og -forbrug stiger, og at der samtidig træder flere skoletilbud frem med esport. 

Kunne du selv tænke dig at læse rapporten, finder du et link her. Rapporten kan tilgås ved at klikke her! 

Derfor skal dit barn vælge en efterskole med esport

Der er mange gode og relevante grunde til, at dit barn skal overveje at bruge et år på en efterskole med esport på programmet.

Vi opridser her 5 gode grunde til, hvorfor dit barn skal tage et år på en esports efterskole.

1. Esport er for alle 
I esport kan alle være med uanset køn, alder, højde, drøjde og fysiske formåen. Der er plads til alle, for alle har styrker og kompetencer, som er relevante, når man dyrker esport. Dit barn er måske ikke den fødte fodboldspiller, men i esport kan man nå langt på mange andre parametre: taktisk forståelse, kommunikationsfærdigheder, hurtige reflekser, teknisk snilde eller noget helt femte.

2. Esport åbner op for nye venskaber og fællesskab
I esport er der mulighed for at danne venskaber på kryds og tværs – også online – da alle involverede deler samme interesse for gaming og esport. I esport kan man følge de professionelle klubber og spillere, når de deltager i verdens bedste ligaer og turneringer. Indimellem er det muligt at opleve esport helt tæt på med efterskolen, når der fx afholdes turneringer i CS:GO, Valorant mm. i fx København eller andre byer med tusindvis af andre fans.

3. Esport udvikler dig som spiller og som menneske
I esport spiller man ikke bare computer. Du træner også dine reaktions- og koncentrationsevner, samtidig med du bliver bedre til at kommunikere og samarbejde med dine holdkammerater. Du lærer selvfølgelig en masse kompetencer, du kan bruge for at få en fordel over din modstandere i spillet. Det er dog også færdigheder, du kan tage med videre ud i den virkelige verden enten i skolen, i dit fritidsjob eller blandt din omgangskreds. 

4. I esport er sundhed et af de vigtigste fokusområder
Billedet af computerspillere fanget foran skærmen i et indelukket rum er ved at være en aflivet myte. I esport skal man dyrke spillet lige såvel, som man skal dyrke sin mentale og fysiske sundhed. Jo mere du går op i din kost, søvn og motion, desto lettere har du ved at præstere godt i spillet. Heldigvis har både skoler og klubber taget disse læringsmål til sig og underviser derfor også deres elever og spillere om sundhed. 

5. Esport åbner op for alverdens karrieremuligheder
I esport kan du udnytte dit talent til meget andet end at blive professionel esportsudøver. Esport er en kæmpe branche, og der er brug for mennesker i alle former og med diverse baggrunde. Du kan nemlig i dag sagtens skabe en karriere i esport som enten journalist, grafiker, træner, turneringsarrangør, jurist, IT-specialt, eller hvad end du er stærk i.  Mulighederne er mange og uendelige i esport! 

Kan mit barn afprøve esport, inden vi beslutter os for en efterskole?

Måske er der nogle år, indtil dit barn skal på efterskole? Og måske er I usikre på, hvad det indebærer, når man dyrker esport som hobby eller som sportsgren?
Vi hjælper jer her med at finde en klub, hvor I kan prøve esport af, inden I beslutter jer at gå videre med at vælge en esport efterskole til dit barn!

Kom til prøvetræning i Fortnite, CS:GO eller Valorant hos Copenhagen Flames
Vi er en lokal esportsklub i København med medlemmer fra hele Danmark. Vi tilbyder nemlig både fysisk og online undervisning i spillene Fortnite, Valorant og CS:GO til vores mere end 300 medlemmer. Alle nye elever får en gratis prøvetræning, inden de beslutter sig for, om de vil meldes ind i klubben. Vi har stort fokus på at inddrage forældrene fra det øjeblik, I kontakter os, til et medlem skal stoppe. Vi tilbyder derfor både samtaler med forældre, online forældremøder og et flydende flow af information og vidensdeling. 

 

Prøv esport i jeres lokale forening eller klub
Er i i overvejende grad interesseret i at finde en klub i lokalområdet, er dette også en mulighed. Flere lokale klubber og foreninger rundt omkring i landet tilbyder esport på samme basis som traditionelle sportsgrene. Ofte lader en klub eller forening jer om at komme til en prøvetræning eller to, inden I melder jer ind i klubben og skal betale kontingent. 

Søg efter din lokale esportsforening via DGI’s søgningsværktøj: dgi.dk/esport/se-hvor-du-kan-gaa-til-esport 

Brug for yderligere hjælp? Vi er altid klar på en uforpligtende snak for at hjælpe jer videre i jeres søgen!
Er du i tvivl om, hvad du skal gøre herfra, tager vi gerne en uforpligtende snak og hjælper dig og dit videre i jeres søgning.

I Copenhagen Flames har vi en af landets største esportsklubber med hundredevis af elever fra hele Danmark. Vi afholder både faste træningshold i Fortnite, CS:GO og Valorant samt feriecamps i skolernes ferier. Vi er samtidig en professionel esportsklub med hold og spillere i Europas og verdens bedste ligaer og turneringer.

Vi er en klub med stor erfaring i esportsbranchen – både på breddeplan og på professionelt niveau. 

Søger I hjælp, er du eller dit barn altid velkomne til at kontakte os!

Send os en mail til: Undervisning@copenhagenflames.com. Så svarer vi tilbage inden for næste hverdag.