EFTERSKOLER MED ESPORT

Er dit barn interesseret i at starte på en efterskole med esport? Er du i tvivl om, hvilke muligheder der eksisterer i Danmark?
Så læs denne artikel om danske esport efterskoler, der enten tilbyder esport som linjefag eller valgfag.

Det er ved at være et udbredt fænomen, at danske unge tager et år på efterskole enten i slutningen af folkeskolen eller som supplement for 10. klasse. Måske er dit barn også interesseret i en efterskole med esport på programmet?

Heldigvis er det blevet så udbredt, at man i Danmark kan finde omkring 100 efterskoler, der på en eller anden form har esport på programmet.

Lokaler ved efterskoler med esport

Det seneste årti er esport for alvor vokset som hobby og som sport i Danmark. Esport har gjort sit indtog i den danske folkeånd, hvor snart de fleste på tværs af alle generationer har hørt om Astralis, Counter-Strike og computerspil som professionel sport.

Politikere har esport som sport og som branche på dagsorden, og medierne dækker i dag også historier og resultater om danske esportshold og -udøveres præstationer.

Det er derfor heller ikke overraskende, at flere skoletilbud, heriblandt efterskoler, højskoler og fritidsklubber, er begyndt at tilbyde esport som valgfag og sågar også som linjefag. Esport efterskoler er altså særdeles eftertragtede den dag i dag!

Er dit barn interesseret i at starte på en efterskole med esport på programmet, giver vi her et lille indblik i esportens verden, så du er klædt lidt bedre på til at guide dit barn mod et ophold på en dansk esport efterskole. 

Hvor og hvordan finder jeg efterskoler med esport?

Esportsverden er for mange forældre en ny og fremmed verden. Men frygt ej! Vi har her samlet en række råd og guides til, hvordan du undersøger dit barns muligheder for at starte på en efterskole med esport som linjefag. Her er nogle danske efterskoler, der tilbyder esport som linjefag: Oftest går man til esport eller på en esportslinje i en bestemt esportstitel. Det kan fx være titler som Fortnite, CS:GO, Valorant, League of Legends m.m. Vi har herunder samlet fire eksempler på efterskoler med esport som linjefag i Jylland, på Fyn, Sjælland og øerne. Hold øje med, hvilke spil de tilbyder linjefag i. 1. Ølgod Efterskole 2. Tommerup Efterskole 3. Lundby Efterskole 4. Halstedhus Efterskole 5. Dronninglund Efterskole 6. Frøslev Efterskole 7. Salling Efterskole

Ølgod Efterskole

Ølgod Efterskole er en skole, der giver eleverne et år med oplevelser og fællesskab. Eleverne vil være trætte, forvirrede og måske savne “hjemme” i starten, men de vil hurtigt blive fordybet i de gode stunder, som skolen har at byde på. Der er mange sportsturneringer med andre efterskoler, musicals, skirejser og aftenarrangementer, som vil holde eleverne beskæftiget og underholdt.

Ølgod Efterskole er en efterskole med esport, der tilbyder en række forskellige fag, som giver eleverne mulighed for at udforske deres interesser og passioner. Derudover har personalet på Ølgod Efterskole erfaring med at arbejde med esport og kan give eleverne den støtte, de har brug for, for at få succes på dette konkurrenceprægede område.

De tilbyder linjefag i både CS:GO og League of Legends med ti pladser i hver af dem. Deres ambition er at være blandt de bedste efterskoler inden for begge spil, og de har faciliteter og undervisere til at gøre dette til en realitet. 

Hvad koster det? I 2022 er prisen 2.687,- per uge for et 42 ugers efterskoleophold hvorfra man kan trække statsstøtte. Der er også et startgebyr på 3.000,-.

Hvilke spi?l: CS:GO – League of Legends

Hvor ligger den?: Ølgod Efterskole ligger  i Vestjylland

Klassetrin? 8. 9. og 10. klasse

Antal elever: 165 elever

https://www.oelgodefterskole.dk/omskolen/ledige-pladser/

Tommerup Efterskole

Tommerup Efterskole lægger vægt på fællesskabet. Lige fra ens roomie til at være på gangen, kontaktgruppen og være sammen hele skolen – der skal være plads til alle. Der vil altid være aktiviteter for eleverne, og man skal være indstillet på, at man godt kan blive en anelse træt i starten med de mange nye indtryk og mange muligheder. I weekenderne er der ofte tema-weekender, men også mulighed for at slappe af.

På Tommerup Efterskole tilbyder de muligheder for at eleverne kan udvikle deres færdigheder inden for esport som strategi, teknikker og samarbejde. Der bliver også fokuseret på fysisk aktivitet. Der et gaming rum med nye computere, skærme og gamerstole. Hver uge er der 6 timers undervisning i esport, og der er også mulighed for at deltage i konkurrencer ved stævner og turneringer.

Hvad koster det?: Det koster 2.550,- pr. uge hvorfra man kan trække statsstøtten. Udover dette er der et depositum på 1.200,- og et indmeldelsesgebyr på 800,-.

Hvilke spil?: CS:GO – League of Legends

Hvor ligger efterskolen?: Fyn

Klassetrin: 9. og 10. klasse

Antal elever: 115

https://tommerup-efterskole.dk/

Lundby Efterskole

Lundby Efterskole er en levende og indbydende efterskole, der lægger vægt på fællesskab og tilbyder et spændende og udviklende læringsmiljø. Skolen ligger i maleriske omgivelser med egen lille skov og adgang til Dybsø- og Avnøfjordene. Der er kun fem minutters gang til Lundby Station, hvor der kører tog hver time mod nord og syd. Lundby Efterskole har sin egen sportshal, teatersal, musiklokale og ridehal med internationale mål. Der er plads til op til 100 elever, som bor hver for sig i dobbeltværelser eller tre-/firemandsværelser.

Lundby Efterskole tilbyder linjefag i esport, som lærer eleverne de færdigheder, der er nødvendige for at deltage i esport-turneringer. Der bliver fokuseret på teamwork og kommunikation samt at lære teknikker og strategier, der er nødvendige for at få succes i konkurrencespil. Ud over undervisningen i klasseværelset deltager eleverne også i fysisk aktivitet for at være på toppen, når de konkurrerer. Du kan tage din computer med, hvis du har lyst, men der er allerede investeret i computer, skærme, gamerstole, tastatur og mus.

Hvad koster det? 2.500,- om ugen. 2.000,- i startgebyr. Statsstøtte er ikke beregnet ind i dette.

Hvilke spil?: CS:GO; 

Hvor ligger efterskolen?: Sydsjælland; 

Klassetrin: 9. og 10. klasse

Antal elever: 100

https://lundbyefterskole.dk/

Halstedhus Efterskole

Halstedhus Efterskole er en skole, der tager imod elever i 9. og 10. klasse. Eleverne fordeler sig typisk på en 9. klasse og fem 10. klasser. Skolen henvender sig primært til dem, der er interesseret i ridning, golf, fodbold, svømning, dans, esport eller håndbold. Man skal vælge et af disse linjefag og vil blive undervist 6 lektioner om ugen i faget. Det er muligt at deltage i to linjefag, hvis tidsplanen tillader det.

Halstedhus Efterskole lægger vægt på det levende ord og søger gennem samtalen at styrke den enkeltes engagement og dermed også fællesskabet. Skolens ånd bygger på gensidig respekt og tolerance mellem elever og personale, og at alle er ligeværdige. Udover undervisningsopgaver vil der også være nogle praktiske opgaver i form af køkkenarbejde og rengøring af eget værelse.

Halstedhus Efterskole tilbyder esport som linjefag, hvor eleverne lærer at spille og konkurrere i esport. Eleverne vil lære at spille og konkurrere CS:GO primært. Det er designet til at hjælpe eleverne med at udvikle teamwork-færdigheder, strategisk tænkning og reflektioner.

På Halstedhus Efterskole vil de elever, der er interesserede i spil og ønsker at dyrke det på et konkurrencedygtigt niveau, have mulighed for det. Skolen har dedikerede lokaler til gaming, og computerne er låst inde i disse lokaler i løbet af dagen, så eleverne kan fokusere på deres andre studier. Ud over de almene fag skal eleverne også deltage i fitnessaktiviteter, hvilket hjælper dem med at opretholde en sund livsstil.

Hvad koster det?: Halstedhus Efterskole har ikke oplyst priser, men har en prisberegner på deres hjemmeside: https://www.halstedhus.dk/ny-elev/udregn-din-pris/ 

Hvilke spil?: CS:GO 

Hvor ligger efterskolen?: Lolland 

Klassetrin: 9. og 10. klasse

Antal Elever: 165

Dronninglund Efterskole

Dronninglund Efterskole underviser elever i klassetrinene 9. og 10. klasse. Skolens undervisning er baseret på projektledelse og eksperimentel tænkning for at give den bedste læringsoplevelse og indlevelse. Skolen stræber efter at give eleverne de færdigheder og den viden, der er nødvendig for at fortsætte deres uddannelse på gymnasialt niveau.

Esport linjefaget på Dronninglund Efterskole er designet til at lære eleverne de færdigheder, der er nødvendige for at få succes med konkurrencespil. Dette omfatter træning i teamwork, lederskab og strategisk tænkning. Programmet fokuserer også på at opbygge et stærkt fællesskab blandt eleverne til brug for samarbejdet i esport. 

Dronninglund Efterskole har et særligt program, der hjælper eleverne med at holde sig i form og forbedre deres færdigheder inden for esport. Dette omfatter både fysisk og mental træning. Øvelserne er skræddersyet til at hjælpe eleverne med at forbedre deres hurtighed, koordination og styrke – alt sammen vigtige færdigheder inden for esport. Desuden lægger skolen vægt på vigtigheden af en sund kost for eleverne. Dette hjælper dem med at holde fokus og yde deres bedste under kampene.

Hvad koster det?: 2.475,- kr. pr. uge. + administrations gebyr på 2.000,-.

Hvilke spil: CS:GO?: 

Hvor ligger efterskolen?: Nordjylland 

Klassetrin?: 9. og 10. klasse

Antal elever: 84

Frøslev efterskole

Frøslev Efterskole er en efterskole, der ligger i Frøslev Plantage. Skolen ligger i fredelige omgivelser med masser af mulighed for udendørs aktiviteter som vandreture og dyreobservation. Skolen ligger også tæt på Padborg, hvor der er adgang til svømmehal, fitnesscenter og andre sportsfaciliteter samt indkøbsmuligheder.

Eleverne på Frøslev Efterskole har faste rutiner, som er med til at skabe et godt miljø, hvor alle elever kan trives. Der er ro, når der skal laves lektier, og der er ro, når der er tid til at sove. Det giver eleverne mulighed for at fokusere på deres studier og få det bedste ud af deres ophold.

Esport på Frøslev Efterskole er et omfattende linjefag, der giver eleverne mulighed for at fokusere på deres spilfærdigheder og samtidig skabe en sund balance mellem spil og personlige relationer. Programmet tilbyder flere forskellige niveauer, så alle kan finde en plads i fællesskabet.

Skolen har taget esport til sig og udfordrer sine elever til at være de bedste, de kan være i denne hurtigt voksende ungdomskultur. Esport på Frøslev Efterskole giver muligheder for holdånd og sociale fællesskaber, der nemt kan sammenlignes med enhver anden form for sport.

Hvad koster det?: 2.550,- per uge. 2.000,- i indmeldelsesgebyr.

Hvilke spil?: CS:GO og League of Legends 

Hvor ligger efterskolen?: Sønderjylland 

Klassetrin?: 8. 9. og 10. klasse

Antal elever: 106

Salling Efterskole

Salling Efterskole er en efterskole, der tilbyder eleverne et års skolegang før gymnasiet. Skolen byder alle interesserede velkommen til at besøge den og få et indtryk af, hvad skolen har at tilbyde. Der er ofte rundvisningsdage, hvor tilmelding er nødvendig.

Faciliteterne på Salling Efterskole omfatter to-sengsværelser med eget toilet og mange også med eget bad. Der er også værelser med bad på gangen. Der er også et par firemandsværelser, der har eget toilet, men også med bad på gangen. Værelserne er kønsopdelte, og skolen har både kønsopdelte og blandede gange. Der er trådløst internet på hele skolen.

Salling Efterskole tilbyder esport som linjefag, hvor der trænes tre gange om ugen i to timer hver gang. Programmet omfatter taktisk træning, træning i at sigte og træning i brug af granater. Målet med programmet er at give den bedst mulige træning til elever, der ønsker at gøre karriere inden for e-sport.

Hvad koster det?: Prisen er varieret, og vi anbefaler at kigge deres guide i gennem: https://salling-efterskole.dk/wp-content/uploads/2020/03/BETAL-OPHOLDET-OVER-FLERE-RATER.pdf

Hvilke spil?: CS:GO 

Hvor ligger efterskolen?: Midtjylland 

Klassetrin?: 9. og 10. klasse

Antal elever: 162 

———–

Vil du vide mere?

Efterskole-info.dk har for udgivet en rapport om, hvordan esport vokser og boomer i Danmark. De har særligt fokus på efterskoler med esport som fag.

Udviklingen viser, at børns og unge medievaner og -forbrug stiger, og at der samtidig træder flere skoletilbud frem med esport. 

Kunne du selv tænke dig at læse rapporten, finder du et link her. Rapporten kan tilgås ved at klikke her!

Derfor skal dit barn vælge en efterskole med esport

Der er mange gode og relevante grunde til, at dit barn skal overveje at bruge et år på en efterskole med esport på programmet.

Vi opridser her 5 gode grunde til, hvorfor dit barn skal tage et år på en esports efterskole.

1. Esport er for alle 
I esport kan alle være med uanset køn, alder, højde, drøjde og fysiske formåen. Der er plads til alle, for alle har styrker og kompetencer, som er relevante, når man dyrker esport. Dit barn er måske ikke den fødte fodboldspiller, men i esport kan man nå langt på mange andre parametre: taktisk forståelse, kommunikationsfærdigheder, hurtige reflekser, teknisk snilde eller noget helt femte.

2. Esport åbner op for nye venskaber og fællesskab
I esport er der mulighed for at danne venskaber på kryds og tværs – også online – da alle involverede deler samme interesse for gaming og esport. I esport kan man følge de professionelle klubber og spillere, når de deltager i verdens bedste ligaer og turneringer. Indimellem er det muligt at opleve esport helt tæt på med efterskolen, når der fx afholdes turneringer i CS:GO, Valorant mm. i fx København eller andre byer med tusindvis af andre fans.

3. Esport udvikler dig som spiller og som menneske
I esport spiller man ikke bare computer. Du træner også dine reaktions- og koncentrationsevner, samtidig med du bliver bedre til at kommunikere og samarbejde med dine holdkammerater. Du lærer selvfølgelig en masse kompetencer, du kan bruge for at få en fordel over din modstandere i spillet. Det er dog også færdigheder, du kan tage med videre ud i den virkelige verden enten i skolen, i dit fritidsjob eller blandt din omgangskreds. 

4. I esport er sundhed et af de vigtigste fokusområder
Billedet af computerspillere fanget foran skærmen i et indelukket rum er ved at være en aflivet myte. I esport skal man dyrke spillet lige såvel, som man skal dyrke sin mentale og fysiske sundhed. Jo mere du går op i din kost, søvn og motion, desto lettere har du ved at præstere godt i spillet. Heldigvis har både skoler og klubber taget disse læringsmål til sig og underviser derfor også deres elever og spillere om sundhed. 

5. Esport åbner op for alverdens karrieremuligheder
I esport kan du udnytte dit talent til meget andet end at blive professionel esportsudøver. Esport er en kæmpe branche, og der er brug for mennesker i alle former og med diverse baggrunde. Du kan nemlig i dag sagtens skabe en karriere i esport som enten journalist, grafiker, træner, turneringsarrangør, jurist, IT-specialt, eller hvad end du er stærk i.  Mulighederne er mange og uendelige i esport! 

Kan mit barn afprøve esport, inden vi beslutter os for en efterskole?

Måske er der nogle år, indtil dit barn skal på efterskole? Og måske er I usikre på, hvad det indebærer, når man dyrker esport som hobby eller som sportsgren?
Vi hjælper jer her med at finde en klub, hvor I kan prøve esport af, inden I beslutter jer at gå videre med at vælge en esport efterskole til dit barn!

Kom til prøvetræning i Fortnite, CS:GO eller Valorant hos Copenhagen Flames
Vi er en lokal esportsklub i København med medlemmer fra hele Danmark. Vi tilbyder nemlig både fysisk og online undervisning i spillene Fortnite, Valorant og CS:GO til vores mere end 300 medlemmer. Alle nye elever får en gratis prøvetræning, inden de beslutter sig for, om de vil meldes ind i klubben. Vi har stort fokus på at inddrage forældrene fra det øjeblik, I kontakter os, til et medlem skal stoppe. Vi tilbyder derfor både samtaler med forældre, online forældremøder og et flydende flow af information og vidensdeling. 

 

Prøv esport i jeres lokale forening eller klub
Er i i overvejende grad interesseret i at finde en klub i lokalområdet, er dette også en mulighed. Flere lokale klubber og foreninger rundt omkring i landet tilbyder esport på samme basis som traditionelle sportsgrene. Ofte lader en klub eller forening jer om at komme til en prøvetræning eller to, inden I melder jer ind i klubben og skal betale kontingent. 

Søg efter din lokale esportsforening via DGI’s søgningsværktøj: dgi.dk/esport/se-hvor-du-kan-gaa-til-esport 

Brug for yderligere hjælp? Vi er altid klar på en uforpligtende snak for at hjælpe jer videre i jeres søgen!
Er du i tvivl om, hvad du skal gøre herfra, tager vi gerne en uforpligtende snak og hjælper dig og dit videre i jeres søgning.

I Copenhagen Flames har vi en af landets største esportsklubber med hundredevis af elever fra hele Danmark. Vi afholder både faste træningshold i Fortnite, CS:GO og Valorant samt feriecamps i skolernes ferier. Vi er samtidig en professionel esportsklub med hold og spillere i Europas og verdens bedste ligaer og turneringer.

Vi er en klub med stor erfaring i esportsbranchen – både på breddeplan og på professionelt niveau. 

Søger I hjælp, er du eller dit barn altid velkomne til at kontakte os!

Send os en mail til: Undervisning@copenhagenflames.com. Så svarer vi tilbage inden for næste hverdag.

Her er svarene til gængse spørgsmål om efterskoler med esport

Der findes muligheder for at få støtte til dit barns efterskoleophold. Vi anbefaler at kontakte efterskolerne.dk, hvis du har svært ved at finansiere opholdet selv.


I øvrigt kan man på Borger.dk beregne hvad det vil koste at gå på efterskole med deres prisberegner.

Elever, der gerne vil begynde på et efterskoleophold skal være minimum 14 år eller have haft 8 års skolegang. Ved særlige tilfælde kan unge, der er fyldt 18 år, også få adgang til et efterskoleophold. 

 

Hvis dit barn er fyldt 18 år, findes der særlige regler som ikke bliver beskrevet nærmere i denne artikel, men det anbefales, at du snakker med den kommunale ungeindsats i din lokale kommune.

Det er individuelt for efterskolerne, hvilke klassetrin de tilbyder. Det er muligt at finde efterskoler med esport i Danmark med 8., 9. / 10. klasse, og du kan læse nærmere om hvilke i denne artikel.

Eleven har som udgangspunkt ret til at være på efterskolen alle weekender. Hvis der er ferier, hvor skolen har lukket, vil eleverne normalt ikke kunne være på skolen. Der er mange weekender med arrangementer, og der er også “fri-weekender”, hvor man er på efterskolen.

Man kan tage hjem i weekenden, hvis man ønsker det. Feriedagene er typisk de samme som i almindelige folkeskoler.

Der tilbydes samme fag som i tilsvarende skoler med samme klassetrin. Derudover kan man finde klassiske sportsgrene, idræt og kreative fag. Ofte får eleverne et tilbud på linjefag, som man selv skal vælge.

Det er vigtigt at undersøge, om skolen tilbyder de spil, som eleven ønsker at dyrke. Derudover bør man undersøge, hvilke faciliteter den enkelte skole kan tilbyde inden for esport samt på hvilket niveau. Af betydning kan også være hvilke andre fag, der tilbydes, og hvor i landet skolen er placeret geografisk.

Denne artikel giver et overblik over efterskoler med esport, og hvad der adskiller de enkelte skoler fra hinanden. Der fremgår også, hvilke spil der udbydes og priserne for opholdet.